Újabb megbízást kapott a baloldali lap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, egykori főszerkesztője Zuglóban

Vágólapra másolva!
Média-cégvezetői fizetése mellé 350 ezer forintos megbízási szerződést kapott Murányi Marcell a baloldali vezetésű zuglói önkormányzattól. Így a másodfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt baloldali újságíró a kerületi sajtó irányítása mellett Horváth Csaba MSZP-s polgármesternek osztogathatja a tanácsokat  - vette észre az Origo a kerület honlapján. Árulkodó, hogy mielőtt a szocialista városvezetés kinevezte volna a helyi médiacég élére, a Népszabadság főszerkesztőjeként és az MSZP kommunikációs tanácsadójaként dolgozott. 
Vágólapra másolva!

Zugló hivatalos oldalán közzétett megbízási szerződés szerint Murányi Marcell komoly nyerőszériában van a városrészt leuraló Horváth Csaba-Tóth Csaba párosnál.

Kifizetik egymást a baloldali kerületben

Ebből ugyanis az derül ki, hogy a kerületi médiacég vezetése mellett május 18-ai kezdettel kommunikációs feladatokat is ellát(ott) a polgármesteri kabinetben. Többek között

  • felügyeli Horváth Csaba és az általa vezetett hivatal sajtókapcsolatait és sajtómegjelenéseit;
  • kommunikációs tanácsokkal látja el és felkészíti a polgármestert a sajtómegjelenésekre, a különféle szereplésekre;
  • koordinálja a sajtóval történő kapcsolattartást, ezen túlmenően
  • felkészítő anyagokat készít a városvezetőnek, továbbá kijelöli ezeknek a témáit, irányvonalát és "hangvételét".

A dokumentum meghatározza

Murányi megbízási díját is, ami szép kerek összeg, havi 350 ezer forint.

Forrás: Origo

A baloldali önkormányzat nemcsak a fizetést illetően volt bőkezű, hanem a munkaeszközök tekintetében is. Annak érdekében, hogy Horváth Csaba újdonsült kommunikációs tanácsadója kényelmes munkakörülmények között tudja ellátni új feladatát a több százezer forintos bér mellé kapott egy MacBookot, egy iPhone mobiltelefont korlátlan telefon- és internethasználattal, továbbá egy bankkártyát, amiről tudja intézni a különféle Facebook-hirdetéseket (július 31-ig).

A megbízási szerződést júliusban módosították, ennek értelmében Murányinak Rácz Mónika polgármesteri kabinetfőnök helyett a jegyzővel kell tartania a kapcsolatot munkavégzés közben.

Zűrös figura a helyi média élén

Azt, hogy egy igazi, zuglói nyerőemberről van szó, jól mutatja, hogy nem sokkal ezelőtt éppen őt bízták meg a kerületi sajtócég vezetésével.

Az idén jött létre a zuglói önkormányzat tulajdonban lévő Zugló Információs és Médiacsoport Kft, aminek megalapítása nyilvánvalóan azzal a céllal történt, hogy az eddiginél is magasabb fokozaton és összehangoltabban pöröghessen a helyi baloldal propagandája. Ebből nem is csinált titkot a Horváth Csaba-Tóth Csaba páros, Murányi személyében egy megbízható pártkádert ültettek a cég élére.

A baloldaldali újságíró korábban rövid ideig, 2014 júniusa és 2015 májusa között az MSZP-hez szorosan kötődő Népszabadság főszerkesztője volt. Gyors távozásának egy baleset volt az oka:

másodfokon egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért vezetés közben elütött egy biciklist Erzsébetvárosban. Az 59 éves férfi egy hónappal később meghalt.

Murányi Marcell (j) az örök túlélő: most éppen Zuglóban halmozza a pozíciókat Forrás: Facebook

A sajtóban arról ment a találgatás, hogy Murányi cserbenhagyta-e az elgázolt férfit, vagy sem. A súlyos büntetetés azonban nem törte meg karrierjét, 2017-ben az MSZP kommunikációs tanácsadója lett, ahonnan viharos körülmények között távozott.

Egy zuglói Facebook-oldal, az Átlátszó Zugló úgy értékelte Murányi kinevezését, hogy

Egyúttal kifogásolták, hogy az ellenzéki képviselők mindezidáig egyetlen szakmai beszámolót sem láttak a cég munkájáról az új vezetőtől. "Ordas hazugságok mellett Tóth Csaba és Horváth Csaba személyi kultuszát építik, házi propagandává silányítva a kerületi sajtót" - értékeltek.

Arról nem is beszélve, hogy a Zugló Információs és Médiacsoport létrehozására előbb 167 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület, ami hamar felkúszott 240 millió forintra.