Már 462 ezren jelentkeztek a koronavírus elleni oltásra

Budapest, 2020. december 27. A Dél-pesti Centrumkórház egyik dolgozója megkapja a koronavírus elleni oltóanyagot 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Tovább nőtt a koronavírus elleni oltásra regisztrálók száma: a hivatalos internetes oldalon már 462 ezren jelezték igényüket, 136 ezer állampolgár pedig postai úton küldte vissza a regisztrációs lapot.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb adatokat ismertető Dömötör Csaba bejegyzésében kiemelte, hogy "az oltás önkéntes, ezért is fontos, hogy tudjuk, kik szeretnének élni a lehetőséggel, így a hatóságok fel tudják velük venni a kapcsolatot." A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egyúttal aláhúzta, hogy

  1. akik regisztrálnak, igény esetén rendszeres tájékoztatást kapnak az oltási programmal kapcsolatos fejleményekről.
  2. a tömeges oltás egy oltási terv alapján történik majd, az egészségügyi dolgozók oltása a napokban már meg is kezdődött.
  3. a kormány mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon az oltásra, hiszen a vakcina hatékony eszköz a vírus elleni küzdelemben.